Način pripreme
Prvo pripremiti ćuftice. Potopiti sredinu hleba u mleko da omekša. Pomešati hleb sa mlevenim mesom, dodati začin, biber, luk isečen na sitne kockice, jaje i prezle.
Od pripremljene mase oblikovati ćuftice i poslagati ih na tepsiju prekrivenu papirom za pečenje. Zagrejati rernu na 200 stepeni i peći ćuftice dok ne porumene.
Dok se ćuftice peku pripremiti prilog od povrća. Crni luk iseći na kockice i dinstati na ulju uz dosipanje vode prema potrebi.
Šargarepu oljuštiti, iseći na kolutiće i dodati luku. Zatim očistiti šampinjone, iseći ih na listiće, pa dodati u šerpu. Dosipati vodu ukoliko je potrebno i začiniti po ukusu.
Paradajz i tikvice oljuštiti i iseći na kockice, pa dodati u šerpu. Povrće ne treba da bude skroz mekano, jer će se još peći u rerni.
Povrće preručiti i pleh, pa u njega uroniti ćuftice. Kačkavalj narendati i posuti preko jela.
Zapeći jelo u rerni još 15-20 minuta na 200 stepeni, kako bi se sir rastopio i svi sastojci povezali.
Prijatno uz svinjske ćuftice iz rerne sa povrćem i sirom!