Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Zapečena jela»Teleći jezik sa kačkavaljem iz rerne

Teleći jezik sa kačkavaljem iz rerne

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Teleći jezik sa kačkavaljem iz rerne
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Izvanredno jelo, koje se bukvalno topi u ustima"

Potrebni sastojci

  • teleći jezik - 2 kom.
  • kačkavalj - 200 g
  • pečurke - 250 g šampinjona
  • so
  • biber
  • maslac
* merne jedinice

Način pripreme

Oba teleća jezika skuvati dok ne budu gotovi, pa, dok su topli, ih oljuštiti. Naseći ih na kriške, debljine oko 0.5 cm, pa ih posoliti i pobiberiti.

Zagrejati malo maslaca i sotirati pečurke, nasečene na kriške.

Nasečene teleće jezike poređati u odgovarajuću tavu, pa između njih staviti šampinjone. Po želji dodati kisele krastavčiće.

Posuti narendanim kačkavaljem i zapeći jelo u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, oko 20 minuta.

Pre serviranja posuti sitno iseckanim peršunom. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: