Način pripreme
Stavite šafran u malu posudicu i dodajte 1/2 čaše tople vode. Ostavite ga da se potapa na otprilike 10-15 minuta.
U malu šerpu stavite maline i šećer. Zagrejte na srednoj vatri dok maline ne omekšaju i ne počnu da se raspadaju.
Smesu izgnječite pomoću blendera ili pasatora. Procedite kroz sito kako biste uklonili semenke i ostavite sa strane.
Pripremanje pudinga:
U drugoj šerpi pomešajte mleko i pavlaku. Zagrejte na srednjoj vatri dok smesa ne počne da se zagreva, ali da ne provri.
U mleko i pavlaku dodajte namočeni šafran sa vodom u kom se namakao.
Dobro izmešajte.
U maloj posudici rastvorite kukuruzni skrob u malo hladne vode dok smesa ne postane glatka. Dodajte ovu smesu u toplo mleko i pavlaku.
Nastavite da kuvate uz neprestano mešanje dok se smesa ne zgusti.
Dodajte vanilu i pire od malina u zgusnutu smesu. Dobro izmešajte kako bi se sjedinili svi sastojci.
Gotov puding sipajte u desertne čašice ili posudice.
Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, nakon čega stavite u frižider na barem 2 sati da se stegne.
Ukras po želji.
Uživajte u vašem pudingu sa malinama sa šafranom!
Ukoliko vam se dopao ovaj recept, probajte i druge naše recepte za puding kao što je puding sa bananom ili čia puding.