Krem sa rikotom i breskvama

02/07/2018
"Nežan desert koji će doneti mnogo užitka svima koji ga probaju "
Priprema15 min.
Ukupno15 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano93
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Dve breskve ispasirajte ili sameljite u blenderu dok ne dobijete fino pire.

U posudu sipajte rikotu, ceđeno kiselo mleko, krem sir, šećer i pire od bresaka.

Sve dobro ispasirajte, mutite na najvišoj brzini štapnog mikseta da biste dobili fin, vazdušast krem i da sve grudvice iz rikote nestanu.

Moj savet je da probate i da bidite da li treba da dodajete šećer, zato što zavisi koliko su breskve, koje koristite, slatke. Ako je potrebno dodajte još šećera u prahu i ponovo kratko pasirajte.

Sipajte u čaše i na svakikrem poređajte komade treće breskve i ukrasite svežim listovima mente.

Neka vam je slatko!

* Možete koristiti cele ili polovinu voća iz kompota, ako nemate sveže. Prosto treba dobro da ih osušite i da ostavite da se ocede od tečnosti.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar