Način pripreme
Zajedno ugrejte kokosovo mleko i sok od pomorandže. Kada počne da krčka, stavite kinou, koju ste unapred oprali.
Ako koristite štapić vanile, dodajte i njena zrnca, ako pak računate na vanilin šećer, stavite kesicu u tečnost.
Kuvajte na umerenoj vatri 15-20 minuta, potrebno nam je da se zrnca kinoe skuvaju malo više nego što je uobičajeno.
Mešajte povremeno do kraja, jer će se tečnost upiti i ne sme da zagori.
Kada je gotovo, stavite bananu - izgnječenu, i urme - samlevene.
Dobro promešajte i rasporedite smesu za puding u 4 keramičke čašice, unapred blago premazane maslacem.
Rernu ugrejte do 160 stepeni i unutra stavite pudinge sa kinoom na vodenu paru na 35 minuta.
Za to vreme napravite preliv od aromatičnih malina.
Za njega stavite na ringlu oprane maline, šećer i sok od limuna. Kuvajte 6-7 minuta, nakon toga pasirajte i po želji procedite.
Ostavite preliv od malina da se ohladi, dok je i puding gotov i takođe se hladi, ali prilikom posluživanja možete ih ostaviti blago tople, jer će na taj način biti prekrasni.
Okrenite u desertne tanjiriće, prelijte kinoa puding prelivom od malina i servirajte.
Neka vam je slatko!