Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Puding»Kinoa puding sa prelivom od malina

Kinoa puding sa prelivom od malina

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Kinoa puding sa prelivom od malina
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
12 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
72 min.
Porcije
4
"Kinoa puding sa prelivom od malina - ne bismo se setili ove kombinacije, ali iznenađenje je zaista savršeno"

Potrebni sastojci

  • kinoa - 160 g
  • kokosovo mleko - 300 ml
  • sok od pomorandže - 300 ml, prirodan, sveže ceđen
  • banane - 1 komad
  • urme - 50 g, bez koštice (može i suvo grožđe)
  • vanilin šećer - 8 - 10 g (ili 1 štapić vanile)
  • preliv od malina
  • maline - 300 g, sveže
  • šećer - 100 g (ili do 150 g maks, po ukusu)
  • sok od limuna - 30 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Zajedno ugrejte kokosovo mleko i sok od pomorandže. Kada počne da krčka, stavite kinou, koju ste unapred oprali.

Ako koristite štapić vanile, dodajte i njena zrnca, ako pak računate na vanilin šećer, stavite kesicu u tečnost.

Kuvajte na umerenoj vatri 15-20 minuta, potrebno nam je da se zrnca kinoe skuvaju malo više nego što je uobičajeno.

Mešajte povremeno do kraja, jer će se tečnost upiti i ne sme da zagori.

Kada je gotovo, stavite bananu - izgnječenu, i urme - samlevene.

Dobro promešajte i rasporedite smesu za puding u 4 keramičke čašice, unapred blago premazane maslacem.

Rernu ugrejte do 160 stepeni i unutra stavite pudinge sa kinoom na vodenu paru na 35 minuta.

Za to vreme napravite preliv od aromatičnih malina.

Za njega stavite na ringlu oprane maline, šećer i sok od limuna. Kuvajte 6-7 minuta, nakon toga pasirajte i po želji procedite.

Ostavite preliv od malina da se ohladi, dok je i puding gotov i takođe se hladi, ali prilikom posluživanja možete ih ostaviti blago tople, jer će na taj način biti prekrasni.

Okrenite u desertne tanjiriće, prelijte kinoa puding prelivom od malina i servirajte.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti