Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Mafini sa orasima i suvim grožđem

Mafini sa orasima i suvim grožđem

ZoriZori
Guru
8802805k
Mafini sa orasima i suvim grožđem
Fotografije: Zori
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
12
"Vaša kafa će se zaljubiti u ove mafine sa orasima, a i vi. Neka vam je slatko!"

Potrebni sastojci

  • maslac - 120 g
  • šećer - 1 šolja
  • jaja - 2 komada
  • vanila - 2 komada
  • limun - 1 komad, izrendana kora
  • brašno - 2 šolje
  • prašak za pecivo - 1 kesica (10 g)
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • suvo grožđe - 1/2 šolje, naseckano
  • rum - 1, 2 supene kašike
  • orasi - 1/2 šolje, istucani + 2 supene kašike krupno seckanih, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi se pomeša 1 kesica omekšalog maslaca i postepeno se dodaje šećer uz neprestano mešanje. Dobro se umuti i dodaju se jaja jedno po jedno. Dodaje se vanila, izrendana kora jednog limuna i jedna, dve supene kašike ruma.

U drugoj posudi se proseje brašno i kesica praška za pecivo. Dobijena suva smesa se dodaje u smesu od jaja tako što se postepeno dodaje i mleko uz neprestano mešanje. Na kraju se dodaje naseckano suvo grožđe i istucani orasi.

Gnezda u obliku mafina se premazuju sa malo omekšalog maslaca, blago se posipaju brašnom i kalup se protrese i dobro izudara, kako bi se brašno ravnomerno rasporedilo po njemu.

Nakon toga kalup se okreće i protrese, kako bi iz njega ispao višak brašna.

Gnezda kalupa za mafine se pune smesom 3/4 njihove visine, posipaju se krupno seckanim orasima i mafini se peku otprilike 25-30 minuta u prethodno dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Sačekajte da se mafini malo ohlade pre nego što ih izvaite iz kalupa.

Vaša kafa će se zaljubiti u njih! Neka vam je slatko!

Mafini sa orasima i suvim grožđem su gotovi.

Ako vam se dopada recept, probajte i naše predloge za mekani kapkejk, čokoladne mafine ili ove božanstvene mafine od borovnica.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: