Način pripreme
U posudi se pomeša 1 kesica omekšalog maslaca i postepeno se dodaje šećer uz neprestano mešanje. Dobro se umuti i dodaju se jaja jedno po jedno. Dodaje se vanila, izrendana kora jednog limuna i jedna, dve supene kašike ruma.
U drugoj posudi se proseje brašno i kesica praška za pecivo. Dobijena suva smesa se dodaje u smesu od jaja tako što se postepeno dodaje i mleko uz neprestano mešanje. Na kraju se dodaje naseckano suvo grožđe i istucani orasi.
Gnezda u obliku mafina se premazuju sa malo omekšalog maslaca, blago se posipaju brašnom i kalup se protrese i dobro izudara, kako bi se brašno ravnomerno rasporedilo po njemu.
Nakon toga kalup se okreće i protrese, kako bi iz njega ispao višak brašna.
Gnezda kalupa za mafine se pune smesom 3/4 njihove visine, posipaju se krupno seckanim orasima i mafini se peku otprilike 25-30 minuta u prethodno dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Sačekajte da se mafini malo ohlade pre nego što ih izvaite iz kalupa.
Vaša kafa će se zaljubiti u njih! Neka vam je slatko!
Mafini sa orasima i suvim grožđem su gotovi.
Ako vam se dopada recept, probajte i naše predloge za mekani kapkejk, čokoladne mafine ili ove božanstvene mafine od borovnica.