Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Milibrot mafini sa suvim grožđem

Milibrot mafini sa suvim grožđem

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Milibrot mafini sa suvim grožđem
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
16
"E, šta sve ljudi neće izmisiti da nam ne daju da idemo na dijetu - eto, kako da odoliš ovim milibort mafinima sa suvim grožđem"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 150 ml
  • jaja - 2 komada
  • ulje - 50 ml
  • maslac - 50 g
  • šećer - 150 g
  • kvasac - 1/2 kockice, svež
  • brašno - 500 g
  • suvo grožđe - 100 g
  • rum - 3 - 4 supene kašike
  • pomorandže - kora 1 pomorandže
  • žumanca - 1 za premazivanje
  • šećer - za posipanje
  • orašasti plodovi
* merne jedinice

Način pripreme

Natopite suvo grožđe u rum na nekoliko sati. Ugrejte sveže mleko i u njemu pomešajte kvasac sa 1 supenom kašikom šećera. Ostavite 10-15 minuta dok se kvasac ne aktivira.

Rastopite maslac i pomešajte ga sa uljem. Prosejte brašno i napravite udubljenje.

Umutite jaja sa šećerom, dodajte u njih polovinu masnoće i nadošao kvasac. Sipajte sve u brašno i zamesite meko testo koje se ne lepi. Ako je potrebno dodajte još malo brašna. Potopite ruke u preostalu masnoću i mesite dok se potpuno ne integriše.

Na kraju dodajte suvo grožđe i koru od pomorandže i mesite još nekoliko minuta da se raznese ravnomerno.

Namažite duboku posudu, stavite testo i pokrijte streč folijom na bar pola sata. Testo treba da se udvostruči.

Pripremite kalupe za mafine i namažite sa malo ulja uz pomoć četkice. Čim testo nadođe, nemojte da ga mesite opet, kidajte od njega po malo i napravite loptice. U svaki kalup stavite po tri. Od te doze sam napravila ukupno 10 mafina i jedan mali milibrot.

Ostavite ponovo da nadođe 20 minuta i posle namažite jednim žumancem pomešanim sa 1 supenom kašikom svežeg mleka ili vode. Obilno pospite šećerom i stavite po jedan orašasti plod u sredinu.

Pecite milibrot mafine u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta,

Ako pravite milibrot, pecite još 10 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: