Način pripreme
Operemo pileće batake. U posudu stavljamo ulje, soja sos, alevu papriku. Dodajemo beli luk u prahu.
Batake posolimo i pobiberimo po ukusu. Namažemo smesom koju smo već pripremili. Ostavljamo da stoji 20 minuta. Za to vreme pripremamo krompire.
Oljuštimo krompir i operemo. Isečemo po dužini i stavljamo u posudu. Isečemo po dužini i stavljamo u posudu. Posolimo i pobiberimo po ukusu. Dodajemo malo belog luka u prahu. Isečemo luk sitno. Dodajemo u krompir brašno, alevu paprikku i ulje.
Sve dobro promešamo. Isečemo sitno luk. Sameljemo sveži paradajz, potrebna nam je 1 šolja. Luk i mleveni paradajz stavljamo u posudu u krompir. Dobro promešamo.
U pleh sipamo krompir, začinjen. Između stavljamo batake. Dodajemo vodu skoro da pokrije krompir sa piletinom. Po želji možemo dodati zelene začine.
Uvijamo listom folije, krajeve stavljamo ispod ivica pleha. Pečemo prvo na 250 stepeni 10 minuta, nakon toga smanjimo na 180 stepeni i pečemo 1 sat. Pred kraj skidamo foliju i pečemo na 250 stepeni.
Ako vam se dopada recept, probajte i naše druge predloge za piletinu sa krompirom kao što je ova klasična piletina sa krompirom iz rerne ili janija sa krompirom i piletinom.