Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Bataci iz rerne sa pirinčem, krompirom i graškom

Bataci iz rerne sa pirinčem, krompirom i graškom

Hristiliana DimitrovaHristiliana Dimitrova
Šef kuhinje
17641971
Bataci iz rerne sa pirinčem, krompirom i graškom
Fotografije: Hristiliana Dimitrova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Ne treba da birate da li ćete želeti pileće batake sa pirinčem ili krompirom ili graškom - mi vam predlažemo sa svo troje"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 2 komada
  • pirinač - 1 šolja
  • krompir - 2 - 3 velika
  • grašak - 100 g
  • šargarepa - 1 komad
  • pečurke - 50 g
  • paprike - 1 komad
  • vegeta - 1 1/2 supene kašike
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Papriku i šargarepu isečemo na male komade.

U pleh sipamo malo maslinovog ulja i malo propržimo. Nakon toga dodajemo pirina. Mešamo neprestano 1-2 minuta i skidamo sa vatre.

Krompir oljuštimo i sečemo na kockice. Paprike i pečurke takođe sečemo. Nakon toga dodajemo u pirinač.

U njega dodajemo i grašak. Začinimo vegetom i lepo promešamo.

Nakon toga stavljamo pileće batake.

Sipamo 4-5 šolja vode i stavljamo u rernu.

Pečemo na 200 stepeni oko 40 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: