Način pripreme
Umutite jaja u posudi sa šećerom u prahu.
Dodajte skrob i kiselo mleko, mešajte dok ne postane glatko.
Na kraju dodajte polovinu voća.
Preostalu polovinu višanja rasporedite na dno pleha ili posude za pečenje.
Dobijenu mešavinu jaja sipajte na vrh, poravnajte i stavite u rernu.
Uključite na 180 stepeni i pecite krem od jaja oko 20 minuta dok se krem ne stvrdne.
Izvadite iz rerne, lagano prođite nožem po ivicama kalupa da odlepite krem i okrenite na tanjir.
Stavite u frižider i ohladite najmanje nekoliko sati.
Prijatno!
Ukusni trenuci: Preporučujem da koristite pleh ili kalup dimenzija ne više od 20 cm.
Pečeni krem sa voćem bez brašna i maslaca dok se peče narasta kao kolač sa jajima, ali kada se izvadi iz rerne opada i više liči na sufle.
Za voće sam koristila smrznute višnje, ako ih imate, možete koristiti sveže ili neku drugu vrstu voća, preporučujem višnje, trešnje, šljive, jabuke.
Uverite se da su koštice iz voća uklonjene!
Ako vam se sviđa recept, probajte naše druge brze kremove sa skrobom.