Način pripreme
Bundeva se narenda i zaprži u tiganju sa malo ulja i 1 supenom kašikom šećera na 15-20 minuta.
Sipajte u duboku posudu 200 g griza i 200 g kiselog mleka. Dobro umesite i ostavite na 10 minuta da griz može da nabubri.
Zatim dodajte jaje, izmrvljene orahe, koru i sok jednog limuna, ulje, vanilu i prašak za pecivo. Po želji vanilu možete zameniti cimetom.
Bundevu ostavite malo da se ohladi i dodajte je u smesu.
Dobro izmešajt ei sipajte u podmazanu tepsiju. Kolač sa bundevom pecite na 200 stepeni dok čačkalica ne bude suva.
Po želji kolač sa grizom možete ukrasiti istopljenom čokoladom.
Neka vam je slatko sa desertom sa bundevom bez brašna!
Maskimalno uživajte u desertima sa bundevom u sezoni bundeve, zato što pored toga što je ukusna, bundeva je i mnogo korisna.