Način pripreme
Od svih proizvoda pripremaju se tri različite mešavine. Dakle, pripremite tri posude.
Smesa 1 >> Polovinu maslaca, polovinu šećera u prahu i žumanca umutiti mikserom.
Smesa 2 >> Umutiti belanca i preostalu polovinu šećera u prahu u čvrst sneg. Dodajte mlevene bademe i orahe i lagano promešajte.
Smesa 3 >> Sveže mleko, kakao i preostali maslac stavite u manju šerpu i kuvajte na laganoj vatri dok se ne zgusne.
Kada se ohladi, dodajte vanilin šećer, rum i koru od limuna.
---
Promešajte smesu 1 i smesu 3. Zatim dodajte smesu 2 i dobro promešajte.
Sipajte u nauljani pleh i pecite na 180 stepeni 25 minuta.
Pripremite glazuru za kolač tako što ćete sipati mleko da provri u šerpi. Zatim dodajte čokoladu izlomljenu na komadiće, maslac, kakao i na kraju šećer u prahu.
Mešajte drvenom lopaticom dok se čokolada potpuno ne istopi i ne zgusne. Zatim ostavite sa strane da se malo ohladi i zgusne.
Kada se čokoladni kolač ohladi, prelijte ga glazurom.
Gotov Božićni kolač bez brašna ostavite u frižideru nekoliko sati pre konzumiranja.
Pogledajte i kako da napravite cveće od čokolade za dekoraciju, kao i kako da napravite čokoladnu mašnicu.