Način pripreme
Deserti sa japanskim jabukama su sveži, slatki i aromatični, a ovaj jednostavni voćni kolač je definitivno vrh.
Priprema pirea od japanskih jabuka:
Ogulite i očistite voće od kore i semenki japanske jabuke.
Pasirajte ih ili izgnječite viljuškom kako bi se dobio gladak pire.
U posudi umutite jaja sa šećerom dok smesa ne postane vazdušasta. Dodajte ulje i pire od japanskih jabuka i dobro izmešajte.
U drugoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu, cimet, muskatni oraščić i prstohvat soli.
Postepeno dodavajte suve sastojke u mokre pažljivo mešajući špatulom. Ako koristite suvo voće, dodajte ga na kraju.
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Kalup za kolač namažite maslacem i nabrašnite blago ili koristite papir za pečenje. Sipajte testo u kalup i zagladite površinu.
Pecite otprilike 40-50 minuta ili dok kolač ne postane zlatast i čačkalica za zube zabijena u centar ne izađe čista.
Ostavite kolač da se ohladi u kalupu na 10 minuta, nakon čega ga izvadite i skroz ohladite na rešetki.
Jednostavni kolač sa japanskim jabukama je izuzetno aromatičan i savršen za jesenje ili zimsko posle podne uz šolju čaja ili kafe!
Ako želite, možete ga posuti šećerom u prahu ili ga zaliti glazurom. Prijatno!
Pogledajte još koje su najveće koristi konzumacije japanskih jabuka i saznajte kako da čuvate japanske jabuke.