Način pripreme
Prvo umutite jaja.
Nakon toga dodajte mleko, šećer i so. Dobro izmešajte.
Prosejte brašno i postepeno ga dodajte u smesu. Neprestano mešajte kako bi se izbeglo formiranje grudvica.
Kada ste dobili homogenu smesu, pripremite tiganj. Najbolje je da koristite tiganj za palačinke sa nelepljivim premazom. Dobro ga zagrejte i namažite sa malo suncokretovog ulja.
Kutlačom zagrabite smesu za palačinke i sipajte u već zagrejan tiganj. Pecite nekoliko minuta sa jedne strane i nakon toga okrenite palačinku sa druge strane. To ponavljajte dok se potrošite smesu.
Poslužite gotove palačinke sa suncokretovim brašnom sa šunkom i kačkavaljem sa medom, čokoladom, voćem ili omiljenim slatkom.
Pogledajte i kako da okrećete palačinke u vazduhu i obavezno probajte i palačinke sa kukuruznim brašnom.