Način pripreme
U posudu stavite kvasac zajedno sa kašikom šećera, malo brašna i prstohvatom soli.
Sipajte vodu u smesu, dobro promešajte i ostavite da se aktivira, pokrivajući krpom.
Prosejte brašno u duboku posudu, dodajte so.
Napravimo udubljenje u brašnu i nakon što se kvasac aktivira, dodamo ga.
Počinjemo da mesimo meko i elastično testo.
Stavite ga u pobrašnjenu posudu i ostavite da naraste.
Kada se testo udvostruči, još jednom ga premesiti i oblikovati u kuglu.
Pleh nauljimo i pobrašnimo, pa u njega stavimo testo sa suncokretovim brašnom i ostavimo da se ponovo diže.
Nakon što je testo ponovo naraslo, oštrim nožem napravite nekoliko rezova.
Stavite hleb u prethodno zagrejanu rernu na 160 stepeni.
Hleb sa suncokretovim brašnom pečemo oko 35-40 minuta ili do željene boje.