Način pripreme
U posudi se pomešaju sastojci za palačinke. Jaja se mute sa šećerom i solju, dodaje se sveže mleko i na kraju brašno.
Smesa se ostavlja na 20 minuta na sobnoj temperaturi.
Za prženje palačinki je najbolje da imate poseban pljosnati tiganj - specijalni tiganj za palačinke. Zagrejte ga i namažite ga kockicom maslaca ili uljem.
U zagrejan podmazan tiganj sipajte jednu kutlaču smese za palačinke i ravnomerno rasporedite. Prže se sa obe strane.
Počinjete sa palačinkom, namazanom ljutenicom i šunkom, naseckanom na slajsove, nakon toga palačinku i na nju majonez, sir i kačkavalj.
I tako naizmenično slažete do poslednje palačinke. Pomešate majonez i ljutenicu i namažite odozgo i sa strane.
Dekorišite slanu tortu od palačinki po želji. Sastojci slane Retro torte od palačinki mogu da se smenjuju po izboru.
Pogledajte još ideja za slane torte i naučite recept za carsku tortu od palačinki.