Način pripreme
Od majoneza, kiselog mleka i senfa pravimo sos koji začinjavamo prstohvatom crnog bibera.
Svaka palačinke se maže sa dve kašike sosa. Stavljam namazanu stranu palačinke i odozgo ponovo mažem sosom.
Ideja je da svaku palačinku namažem sa obe strane da bi se dobila sočna torta od palačinki.
Za različite slojeve torte od palačinki stavljam red šunke, palačinku, krastavčiće, palačinku, krem sir, palačinku, kukuruz.
Tako naizmenično slažemo dok ne potrošimo sve sastojke.
Završavam ređanje palačinkom i sa svih strana premazujem sosom od majoneza. Tortu pokrivam narendanim kačkavaljem i narendanim kuvanim jajima.
Ukrašavam čeri paradajzom i slanu tortu od palačinki Tradicija ostavljam u frižideru na jednu noć.
Takođe, pogledajte kako da napravite slanu krompir tortu ili slani tart za vaš praznik.