Bonapeti.rs»Recepti»Slana Peciva»Kiš»Kiš Loren sa slaninom i kačkavaljem

Kiš Loren sa slaninom i kačkavaljem

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4021222k130
Kiš Loren sa slaninom i kačkavaljem
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 5
20/11/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Kiš Loren sa slaninom i kačkavalj je raskoš na vašem stolu"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 1 komad, 275 g
  • jaja - 3 komada
  • pavlaka za kuvanje - 200 ml
  • slanina - 300 g i file
  • kačkavalj - 250 g
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

U kalup za pitu ili kalup sa dnom koje se odvaja, testo se stavlja i na zidovima se formira ivica.

Viljuškom izbušite testo i stavite papir za pečenje i stavite 1 kg pasulja preko, sočiva ili pirinča. Dakle, pecite lisnato testo dok lepo ne porumeni, oko 20 minuta.

U tiganju propržite slaninu koju ste prethodno isekli na sitne komade. Dodati mešavinu umućenih jaja, tečne pavlake, začiniti crnim biberom i na kraju dodati rendani kačkavalj nekoliko minuta na šporetu.

Kada počne da se zgušnjava, ugasi se i prelije preko lisnatog testa.

Stavite kiš u rernu i pecite još 30 minuta na 170 stepeni.

Kiš Loren sa slaninom i kačkavalj je raskoš na vašem stolu :)

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: