Način pripreme
Prvo treba da umutite jaja sa šećerom. Najbolje je da to uradite mikserom, zato što će biti mnogo lakše i mnogo brže, ali ukoliko nemate mikser pod rukom, nije problem da umutite sastojke i viljuškom.
U umućena jaja i šećer dodajte vodu, a nakon toga malo po malo i brašna.
Za pravljenje palačinki nije potrebno da prosejete brašno, ali ipak treba da ga dodajete postepeno, da vaše palačinke ne bi imale grudvice. Na kraju dodajte mleko i so i ponovo dobro izmešajte.
Za prženje palačinki nejbolje je da imate poseban pljosnati tiganj - poseban tiganj za palačinke. Posebno kod ovog tiganja je što se u njemu palačinke okreću mnogo lakše, a i smesa se raspoređuje ravnomernije. Međutim, ukoliko nemate takav tiganj, koristite vaš mali univerzalni tiganj. Zagrejte ga i namažite ga kockicom maslaca - veličine zrna graška. Možete koristiti i ulje, ali u tom slučaju vaše palačinke neće biti tako aromatične.
U zagrejani nauljeni tiganj sipajte 1 kutlaču smese za palačinke i ravnomerno rasporedite. Palačinka je gotova sa jedne strane kada se njeni krajevi lagano odvajaju od tiganja, to je i momenat kada treba da je okrenete sa druge strane.
Gotove palačinke stavljajte jednu na drugu.
Servirajte najukusnije palačinke na svetu sa slatkom, tečnom čokoladom ili ponovo sa sirom.
Takođe, pogledajte kako da napravite američke palačinke ili zdrave banana palačinke.