Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Najvazdušastije japanske kiflice na svetu

Najvazdušastije japanske kiflice na svetu

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Najvazdušastije japanske kiflice na svetu
Fotografije: Ivelina
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
90 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
8
"Prijatno! Najvazdušastije japanske kiflice na svetu su neverovatne - obavezno ih napravite, zato što budu lako i brzo gotove - posebno sa procesorom za hranu."

Potrebni sastojci

  • mleko - 260 ml
  • pšenično brašno - 370 g
  • šećer - 6 supenih kašika
  • suvi kvasac - 7 g ili svež, 20 g
  • jaje - 2 komada
  • so - 1 kašičica
  • maslac - 3 supene kašike
  • cimet - ½ kašičice
  • za posipanje
  • brašno - 30 g
  • šećer - 30 g
  • maslac - 15 g
* merne jedinice

Način pripreme

Hokaido je jedno od udaljenih ostrva Japana. A ove buhtle su njegova kulinarska legenda. Govori se da se ranije ovaj hleb pekao samo sa mlekom krava koje su pasle na poljima lavande. Lagane i vazdušaste kifle koje su pokorile svet!

Da biste napravili tandžong ili puding od brašna - pomešajte 100 ml svežeg mleka i 20 g brašna dok ne postane glatko.

Zagrejte na umerenoj vatri na 3 minute mešajući sve vreme. Druga varijanta je da brašno zalijete vrelim mlekom i da mešate dok ne postane glatko.

Masu od pudinga ostavite da se ohladi.

Izmešajte svež kvasac sa ostalim toplim mlekom i 2 supene kašike šećera, ako radite sa svežim kvascem od 20 g. Ako koristite suvi, direktno ga izmešajte u brašnu. Nikada nemojte potapati suvi kvasac u toplo mleko, gubi svoja svojstva! Svež kvasac ostavite na 15 minuta.

Posolite prosejano brašno i dobro izmešajte, ako radite sa suvim kvascem, izmešajte i njega u brašnu.

Umutite jedno jaje sa sobnom temperaturom u brašnu i dodajte mleko sa kvascem i i ohlađenom smesom od brašna.

Umesite testo i dodajte 1 supenu kašiku maslaca.

Umesite testo da postane glatko, dok ne prestane da se lepi za vaše ruke, otprilike 15 minuta. Ja sam koristila procesor za hranu sa dodatkom za testo i oduzelo mo je tačno 5 minuta mešenja. Preporučujem vam!

Ostavite testo da nadođe na sat vremena, pokriveno streč folijom.

Dodajte istopljeni maslac u cimet i šećer.

Možete da napunite vaše kiflice slatkom, dulce de leche i orasima ili da napravite kiflice sa sirom ili drugim po ukusu.

Izvadite testo.

Podelite na 8 delova i napravite ga u lopte.

SVaku loptu testa razvijte rukama u oval.

Nakon toga namažite maslacem, šećerom i cimetom.

Preklopite četiri strane ka unutra otprilike 1.5 cm, razvucite malo i nakon toga uvijte, dobro se lepi - ne brinite se.

Kiflice stavite na pergament papir i ostavite na još 30 minuta na toplom.

Namažite umućenim jajetom pre nego što stavite u rernu.

Ako vam se dopada, možete posuti mrvicama testa sa maslacem i šećerom.

Pecite u rerni 20 minuta na 190 °C.

Ostavite najvazdušastije japanske kiflice na svetu da se ohlade, pre nego što ih izvadite iz kalupa.

Prijatno! Najvazdušastije japanske kiflice na svetu su neverovatne - obavezno ih napravite, zato što budu lako i brzo gotove - posebno sa procesorom za hranu.

Neobične su!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Veca
Veca
Obožavam peciva,bilo da su slana ili mi deluje baš ukusno
01.01.2023 20:55