Način pripreme
Hokaido je jedno od udaljenih ostrva Japana. A ove buhtle su njegova kulinarska legenda. Govori se da se ranije ovaj hleb pekao samo sa mlekom krava koje su pasle na poljima lavande. Lagane i vazdušaste kifle koje su pokorile svet!
Da biste napravili tandžong ili puding od brašna - pomešajte 100 ml svežeg mleka i 20 g brašna dok ne postane glatko.
Zagrejte na umerenoj vatri na 3 minute mešajući sve vreme. Druga varijanta je da brašno zalijete vrelim mlekom i da mešate dok ne postane glatko.
Masu od pudinga ostavite da se ohladi.
Izmešajte svež kvasac sa ostalim toplim mlekom i 2 supene kašike šećera, ako radite sa svežim kvascem od 20 g. Ako koristite suvi, direktno ga izmešajte u brašnu. Nikada nemojte potapati suvi kvasac u toplo mleko, gubi svoja svojstva! Svež kvasac ostavite na 15 minuta.
Posolite prosejano brašno i dobro izmešajte, ako radite sa suvim kvascem, izmešajte i njega u brašnu.
Umutite jedno jaje sa sobnom temperaturom u brašnu i dodajte mleko sa kvascem i i ohlađenom smesom od brašna.
Umesite testo i dodajte 1 supenu kašiku maslaca.
Umesite testo da postane glatko, dok ne prestane da se lepi za vaše ruke, otprilike 15 minuta. Ja sam koristila procesor za hranu sa dodatkom za testo i oduzelo mo je tačno 5 minuta mešenja. Preporučujem vam!
Ostavite testo da nadođe na sat vremena, pokriveno streč folijom.
Dodajte istopljeni maslac u cimet i šećer.
Možete da napunite vaše kiflice slatkom, dulce de leche i orasima ili da napravite kiflice sa sirom ili drugim po ukusu.
Izvadite testo.
Podelite na 8 delova i napravite ga u lopte.
SVaku loptu testa razvijte rukama u oval.
Nakon toga namažite maslacem, šećerom i cimetom.
Preklopite četiri strane ka unutra otprilike 1.5 cm, razvucite malo i nakon toga uvijte, dobro se lepi - ne brinite se.
Kiflice stavite na pergament papir i ostavite na još 30 minuta na toplom.
Namažite umućenim jajetom pre nego što stavite u rernu.
Ako vam se dopada, možete posuti mrvicama testa sa maslacem i šećerom.
Pecite u rerni 20 minuta na 190 °C.
Ostavite najvazdušastije japanske kiflice na svetu da se ohlade, pre nego što ih izvadite iz kalupa.
Prijatno! Najvazdušastije japanske kiflice na svetu su neverovatne - obavezno ih napravite, zato što budu lako i brzo gotove - posebno sa procesorom za hranu.
Neobične su!
Komentari