Kolač Lambada

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Kolač Lambada
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
12
"Lagan, mekan, sočan, razigran, kao ples. Neizostavno probajte!"

Potrebni sastojci

  • za biskvit
  • jaja - 4 komada
  • voda - 4 kašike vrele
  • šećer - 130 g
  • skrob - 100 g
  • brašno - 100 g
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • za prvi krem
  • sok od pomorandže - 1 l
  • puding - 2 kesice od vanile
  • šećer - 4 kašike
  • maslac - 30 g
  • želatin - ½ pakovanja
  • ušećerena kora od citrusnog voća - 100 grama
  • za drugi krem
  • sveže mleko - 1 l
  • puding - 2 kesice od vanile
  • šećer - 3 kašike
  • maslac - 30 g
  • pavlaka - 150 ml, tečne
  • bela čokolada - 100 g
  • keks - 1 pakovanje Petit Beurre sa maslacem
  • za glazuru
  • crna čokolada - 150 g
  • pavlaka - 200 ml, tečne
  • maslac - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro umutiti jaja. Dodati vrelu vodu i uz neprestano mešanje postepeno dodati šećer. Na kraju dodati prosejano brašno, skrob i prašak za pecivo. Dobro promešati i sipati smesu u tavu, prekrivenu papirom za pečenje. Biskvit peći na 180°C oko 35 minuta.

U šerpicu sipati 800 ml. soka i šećer i staviti na ringlu. Rastvoriti puding i ostatak soka i dodati u uzavreli sok. Mešati dok se ne postane gusto. Skloniti sa vatre, dodati maslac i želatin. Dobro promešati i ostaviti da se potpuno ohladi. Pokriti folijom da se ne bi napravila korica.

Na isti način praviti i mlečni krem, s tim što se u njega dodaje i čokolada. Ohladiti i dodati umućenu pavlaku. Dobro promešati.

Staviti biskvit u posudu, u kojoj je pečen. Natopiti ga sokom od pomorandže ili šećernim sirupom. Na biskvit najpre sipati krem od pomorandže, posuti preko njega ušećerene citrusove kore, a zatim poređati keks, prethodno natopljen u sok od pomorandže ili šećerni sirup. Preko keksa sipati mlečni krem, poravnati i ostaviti u frižider da se stegne.

Zagrejati pavlaku i maslac, pa dodati čokoladu. Mešajte, dok se ne rastopi. Ohlađenu glazuru ravnomerno rasporediti na kolač, a zatim ponovo staviti u frižider.

Kolač dekorisati po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: