Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Zapečena jela»Pileći specijalitet fantazija

Pileći specijalitet fantazija

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Pileći specijalitet fantazija
Fotografije: Sia Ribagina
2 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
3
"Eeeh, Sija, leto je, zahvaljujući tvojim ukusnim receptima, sva garderoba nam je postala tesna. Ali vredi - probajte sledeću neodoljivu ponudu ove čarobnice u kuhinji"

Potrebni sastojci

  • pileće šnicle - 6 bataka bez kostiju
  • biber
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • bosiljak - nekoliko listića
  • pesto - 4 supene kašike kalabreze
  • paradajz - 3 komada
  • kačkavalj - 300 g
  • peršun - nekoliko strukova
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Uzmite pileće šnicle, stavite ih u najlon kesu i polako izlupajte. Začinite biberom i majčinom dušicom. U odgovarajuću tepsiju, u mom slučaju od Jenskog sakla, stavite maslinovo ulje i razmažite ga po posudi.

Poređajte šnicle jednu do druge i dodajte pesto, lepo namažite svaku šniclu samo sa gornje strane. Operite paradajz i isecite ga na tanke kolutiće. Poređajte kolutove paradajza preko namazanih šnicli, zbijene jedan do drugog. Pospite listićima bosiljka i biberom.

Tako napravljeno stavite u rernu i zapecite na 180 stepeni na 30 minuta i počnite da brojite minute do postizanja potrebne temperatute. Ukoliko koristite drugačiju tepsiju, rernu možete prethodno zagrejati. Narendajte kačkavalj pomoću rendeta.

Pažljivo izvadite tepsiju iz rerne, posle neophodnog pečenja pospite meso kačkavaljem. Vratite ponovo u rernu na istoj temperaturi i pecite dok kačkavalj ne porumeni. Nakraju izvadite, polako ohladite i pospite svežim peršunom.

Pre pečenja nemojte koristiti nikakvu tečnost, samo meso namazano pestom i paradajzom. Prilikom termičke obrade paradajz ispušta sokove, meso oslobađa tečnost i kada se pospe kačkavaljem, dobija se mnogo prijatan sos.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Lyubomir
Lyubomir
Лахмацун сте добили страхотен.Накалтсаи зелену салату са лимуном фино, окрените се и уживајте у укусу
08.02.2017 16:31
1