Način pripreme
Uzmite pileće šnicle, stavite ih u najlon kesu i polako izlupajte. Začinite biberom i majčinom dušicom. U odgovarajuću tepsiju, u mom slučaju od Jenskog sakla, stavite maslinovo ulje i razmažite ga po posudi.
Poređajte šnicle jednu do druge i dodajte pesto, lepo namažite svaku šniclu samo sa gornje strane. Operite paradajz i isecite ga na tanke kolutiće. Poređajte kolutove paradajza preko namazanih šnicli, zbijene jedan do drugog. Pospite listićima bosiljka i biberom.
Tako napravljeno stavite u rernu i zapecite na 180 stepeni na 30 minuta i počnite da brojite minute do postizanja potrebne temperatute. Ukoliko koristite drugačiju tepsiju, rernu možete prethodno zagrejati. Narendajte kačkavalj pomoću rendeta.
Pažljivo izvadite tepsiju iz rerne, posle neophodnog pečenja pospite meso kačkavaljem. Vratite ponovo u rernu na istoj temperaturi i pecite dok kačkavalj ne porumeni. Nakraju izvadite, polako ohladite i pospite svežim peršunom.
Pre pečenja nemojte koristiti nikakvu tečnost, samo meso namazano pestom i paradajzom. Prilikom termičke obrade paradajz ispušta sokove, meso oslobađa tečnost i kada se pospe kačkavaljem, dobija se mnogo prijatan sos.
Komentari