Desert – Šampanjac i maline

Sonja StanulovaSonja Stanulova
Glavni urednik
250
127
15/02/2017
"Izvanredan, romantičan desert u čaši za sve zaljubljene."
Priprema25 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano430
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • za krem
  • šampanjac - 300 ml
  • slatka pavlaka - 200 ml
  • šećer - 2 kašike
  • puding - 1 kesica (vanila)
  • žumance - 3 komada
  • za toping od maline
  • maline - 300 g
  • šećer - ½ šolje
  • i još
  • keks ili kora za tortu
  • slatka pavlaka - 150 ml
  • roleri (pakovanje)
  • šećerne kuglice
* merne jedinice

Način pripreme

Sipajte šampanjac u dublji tiganj i dodajte šećer. Ostavite da provri. U posudi umutite žumanca, puding i dodajte slatku pavlaku. Dobro umutite i u smesu ulijte vreli šampanjac.

Vratite sve ponovo u dublji tiganj i mešajte dok se ne zgusne. Skinite sa vatre i ostavite da se prohladi. U drugi dublji tiganj sipajte maline (odvojite jedan deo) i šećer. Kuvajte dok se ne zgusne (oko 10-15 minuta). Ostavite toping na stranu.

Od kora za tortu isecite 8 malih krugova. Uzmite 4 čaše i u svaku postavite po jedan krug. Preko njih podelite ½ krema. Stavite još po jedan krug i lagano ga pritisnite. Rasporedite preko preostali krem.

U svaku čašu dodajte po nekoliko malina koje ste odvojili. Preko malina prelijte toping od malina. Ukrasite desert umućenom slatkom pavlakom, rolerima i šećernim kuglicama. Ostavite u frižider da se ohladi.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar