Letnji desert od maline

Tanja Radmanovac
Tanja Radmanovac
Početnik
20/04/2018
"Savršeni letnji desert - lagan i veoma aromatičan "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano435
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kisela pavlaka - 500 g
  • želatin - 3 kesice
  • maline - 400 g
  • toping - od maline
  • šećer - 1/2 šolje
  • maslac - 125 g
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • brašno - 2 kašike
  • jaja - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Mikserom umutite pavlaku, dok ne dobijete penastu smesu.

Umutite jaja sa šećerom, dodajte pavlaku, vanilin šećer i brašno. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu i zagrejte je na pari. Neprestano mešajte dok se ne zgusne.

Sklonite krem i ohladite ga. Umutite maslac i dodajte ga kremu. Promešajte. Rasptovite želatin na pari.

Dodajte jedan deo kremu, a drugom delu dodajte maline i 2 kašike šećera. Promešajte i ostavite da se želira.

Isipajte deo belog krema u odgovarajuće čaše, pa nakon toga stavite malo od želea sa malinom i na kraju stavite beli krem.

Ostavite desert da se stegne jedno 3-4 sata.

Pre serviranja, isipajte desert u činijice /ako je potrebno, stavite dno čaša u vruću vodu/ i garnirajte topingom od maline.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar