Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Svinjsko meso sa prazilukom i pirinčem

Svinjsko meso sa prazilukom i pirinčem

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8122713k268
Svinjsko meso sa prazilukom i pirinčem
Fotografije: Albena Asenova
1 / 2
16/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
"Kada osetite miris ovog jela, znate da ste u svom domu."

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 600 g
  • soja sos - 2 kašike
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • biber
  • origano
  • praziluk - 3 struka
  • pirinač - 1 šolja
  • paradajz - ½ šolje iz konzerve, mleven
  • so
  • aleva paprika - 1 kašika
  • ulje - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Meso nasecite na komade veličine zalogaja i marinirajte u marinadi pripremljenoj od soja sosa, maslinovog ulja, bibera i origana. Ostavite nekoliko sati.

Parziluk i šargarepu očistite i nasecite. Stavite ih u sud za pečenje – zemljanu posudu ili keramički đuveč. Dodajte so, ulje, alevu papriku i pirinač. Dobro promešajte.

U tiganju na malo masnoće propržite marinirano meso. Kada se malo proprži, dodajte ga povrću i pirinču. U posudu sipajte i mleveni paradajz.

Dolijte oko 3 šolje vode. Nakon toga poklopite posudu i stavite u hladnu rernu. Podesite temperaturu rerne na 200 stepeni i pecite oko 20 minuta.

Nakon toga smanjite temperaturu na 180 stepeni. Pecite dok pirinač ne omekša.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: