Način pripreme
Prvo sam u odgovarajuću šerpu na ringli sipala ulje, a ringlu sam uključila na srednju temperaturu.
Dok se ulje zagreva, očistila sam, oprala i isekla luk na sitno. Nakon toga sam ga stavila da se zaprži i malo da omeška i promešala sam kašikom.
Isekla sam meso na zalogaje i dodala u luk i promešala!
I onda sam oprala pečurke u ostavila ih da se ocede.
Nakon toga sam očistila mladi luk i beli luk, oprala i isekla na sitno, nakon toga u meso i luk sam dodala oceđene pečurke, so, alevu papriku i smanjila sam ringlu i promešala.
Dodala sam brašno i ponovo promešala, da se ne zalepi. Dodala sam mladi luk, beli luk i toplu vodu.
Pojačala sam ringlu ponovo na srednju temperaturu, tako mi se svinjetina sa pečurkama krčkala nekoliko minuta sa poluotkrivenim poklopcem.
Nakon što je bilo gotovo, dodala sam biber i isključila ringlu.
I eto - imamo našu svinjetinu sa pečurkama.