Kiflice od lisnatog testa sa slatkom od šljiva

20/02/2017
"Evo kako možete pripremiti izuzetan doručak za bukvalno nekoliko minunta"
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 464
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 500 g
  • slatko - 1 tegla od šljiva
  • jaja - 1 komad
  • šećer u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno odmržnemo testo, ali da bude još uvek hladno. Lagano ga razvijamo sečemo na ravnomerne pravougaonike.

Preko polovine pravougaonika stavljamo slatko od šljiva. Poželjno je domaće slatko od celih šljiva.

Odvojimo žumanac od belanca. Belancem mažemo krajeve pravougaonika nadevom.

Preklapamo drugim pravougaonikom od lisnatog testa i lagano pritiskamo krajeve da bi se dva lista spojila. Odozgo pravimo rez tipa riblja kost.

Namažemo umućenim žumancetom i posipamo šećerom i prahu. Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok testo ne naraste i dok se korica ne karamelizuje.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar