Način pripreme
U posudu stavite izlomljenu čokoladu i istopite ga na pari. Ostavite da se ohladi. U čokoladu dodajte žumanca i dobro umutite.
Posebno umutite belanca. Dodajte šećer i nastavite sa mućenjem. Umućena belanca i brašno sa praškom za pecivo naizmenično i veoma pažljivo dodajte čokoladnoj smesi i mešajte neprestano špatulom. Prebacite smesu u pleh, koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite na 180 stepeni oko 15-20 minuta. Izvadite i ostavite da se ohladi.
Od kore isecite 12 krugova. U posudi umutite kiselu pavlaku sa šećerom u prahu i vanilom. U šerpici ugrejte slatku pavlaku i u nju dodajte čokoladu i maslac. Mešajte dok se sve ne otopi i sjedini. Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi.
Sklapanje deserta. U odgovarajuće čaše postavite jedan krug kore. Prelijte ga alkoholnim pićem koje ste razredili vodom (konjak, rum, liker).
Stavite jedan sloj slatka i pokrijte još jednim krugom od kore. Ponovo prelijte alkoholom i delom od umućene pavlake. Dobro poravnajte i prelijte glazurom.
Na isti način napravite i ostale deserte. Ostavite ih u frižider da se ohlade.
Ukrasite po Vašem ukusu.