Način pripreme
Od slatke pavlake se umuti čvrst šlag.
Od odmerene količine mleka se odvoji oko pola šolje, a ostatak se stavi da prokuva.
U ono mleko koje je odvojeno se dodaju dve kesice pudinga i dobro se izmeša, tako da ne bude grudvica.
Kad mleko provri, dodaje mu se šećer, sklanja se sa šporeta i uz mešanje se u tankom mlazu dodaje razmućeni puding.
Kad je sve izjednačeno, vraća se na šporet i uz mešanje kuva najviše 1 minut.
Za to vreme će se puding zgusnuti, a na ovaj način se neće napraviti grudvice.
Skloniti sa šporeta i dodati polovinu umućene pavlake. Promešati da se sjedini i sipati u čaše.
Na površinu pripremljenog krema može da se stavi komadic prijanjajuće folije kako se ne bi stvorila korica, ali nama ne smeta, tako da je ne stavljam.
Kad se dobro ohladi, dekorisati umućenim šlagom i služiti.
Prijatno uz čokoladni krem desert u čaši.
Komentari