Način pripreme
Pripremite jednu posudu i u nju izdrobite čokoladu i dodajte sveže mleko. Nakon toga stavite posudu na šerpu sa vodom i istopite čokoladu na vodenoj pari, uz periodično mešanje.
Dobro mešajte, dok smesa ne postane homogena i dok se čokoladne štanglice u potpunosti ne istope. Gotovu smesu skinite sa ringle i ostavite sa strane kako bi se ohladila.
Uzmite odgovarajuću posudu, operite je i dobro osušite. Pomoću kuhinjskog miksera umutite žumanca, šećer, a nakon toga dodajte u vanilu.
Umutite na srednjoj brzini, dok žumanca ne počnu da blede.
Gotovu smesu od žumanaca dodajte u već malo ohlađenu istopljenu čokoladu. Promešajte.
Na kraju ponovo mikserom umutite slatku tečnu pavlaku, nakon toga i nju dodajte u smesu. Dobro promešajte i dobijeni krem sipajte u pripremljene suve čaše.
Ostavite čašice u posudi frižidera na otprilike sat vremena, dok se čokoladni krem ne stvrdne.
Vaš čokoladni krem u čaši je gotov.
Prijatno!