Način pripreme
Odvojite belanca od žumanaca. Umutite belanca sa ½ šećera u sneg. Preostali šećer umutite sa žumancima.
U posudi izmešajte suve sastojke (brašno, skrob, kakao i prašak za pecivo). Dodajte sneg od belanaca u smesu od žumanaca i naizmenično dodajte suve sastojke. Mešajte pažljivo. Na kraju dodajte maslac.
Obložite kalup (26 cm) papirom za pečenje. Sipajte smesu i pecite na 180 stepeni 35-40 minuta. Ostavite da se ohladi i presecite koru na dva dela. Gornji deo isecite na 16 trouglova.
Pripremite krem. Umutite pavlaku sa šećerom u prahu (2 kašike), ali ne preterujte. Breskve stavite u vrelu vodu i kuvajte ih oko 5-10 minuta. Ocedite ih, ohladite i oljuštite. Dve breskve ostavite za dekoraciju, druge naseckajte na kockice.
Čokoladu izlomite na male komade.
Rastopite želatin (prethodno ga potopite u hladnu vodu) i dodajte ga u pavlaku. Dodajte breskve i čokoladu i dobro promešajte. Obložite odgovarajuću posudu providnom folijom (treba da bude manjeg prečnika od kore). Sipajte krem i poravnajte.
Ostavite da se malo stegne i pokrijte korom. Možete ga preliti sirupom ili svežim mlekom. Dobro umotajte folijom i ostavite tortu da očvrsne nekoliko sati ili preko noći.
Uzmite posudu (manjeg prečnika od kore), obložite je providnom folijom i sipajte fil. Dobro poravnite i stavite u frižider na 3-4 sata.
Kada je torta dovoljno očvrsla, okrenite je na činiju. Poređajte nasečene trouglove, koje ste prelili sirupom, tako što ih stavljate jedan uz drugi i lagano ih pritiskate u fil.
Ukrasite breskvama, a u sredinu stavite sitno naseckane sušene kajsije (može i bez njih). Po želji pospite šećerom u prahu i vratite u frižider.