Torta sa breskvama Fantazija

Sonja StanulovaSonja StanulovaGlavni urednik250118
24/02/2017
"Probali smo i ovu tortu i reći ćemo Vam najodgovornije – ne možete ni zamisliti koliko je sveža i ukusna!"
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije16
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 360
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • za kore
  • jaja - 5 komada
  • šećer - 9 kašika
  • brašno - 10 kašika
  • skrob - 1 kašika
  • maslac - 1 kašika
  • kakao - 2 kašike
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • za krem
  • slatka pavlaka - 600 ml
  • šećer u prahu - 2 kašike
  • crna čokolada - 50 g
  • breskve - 6 komada
  • sušene kajsije - 6 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojite belanca od žumanaca. Umutite belanca sa ½ šećera u sneg. Preostali šećer umutite sa žumancima.

U posudi izmešajte suve sastojke (brašno, skrob, kakao i prašak za pecivo). Dodajte sneg od belanaca u smesu od žumanaca i naizmenično dodajte suve sastojke. Mešajte pažljivo. Na kraju dodajte maslac.

Obložite kalup (26 cm) papirom za pečenje. Sipajte smesu i pecite na 180 stepeni 35-40 minuta. Ostavite da se ohladi i presecite koru na dva dela. Gornji deo isecite na 16 trouglova.

Pripremite krem. Umutite pavlaku sa šećerom u prahu (2 kašike), ali ne preterujte. Breskve stavite u vrelu vodu i kuvajte ih oko 5-10 minuta. Ocedite ih, ohladite i oljuštite. Dve breskve ostavite za dekoraciju, druge naseckajte na kockice.

Čokoladu izlomite na male komade.

Rastopite želatin (prethodno ga potopite u hladnu vodu) i dodajte ga u pavlaku. Dodajte breskve i čokoladu i dobro promešajte. Obložite odgovarajuću posudu providnom folijom (treba da bude manjeg prečnika od kore). Sipajte krem i poravnajte.

Ostavite da se malo stegne i pokrijte korom. Možete ga preliti sirupom ili svežim mlekom. Dobro umotajte folijom i ostavite tortu da očvrsne nekoliko sati ili preko noći.

Uzmite posudu (manjeg prečnika od kore), obložite je providnom folijom i sipajte fil. Dobro poravnite i stavite u frižider na 3-4 sata.

Kada je torta dovoljno očvrsla, okrenite je na činiju. Poređajte nasečene trouglove, koje ste prelili sirupom, tako što ih stavljate jedan uz drugi i lagano ih pritiskate u fil.

Ukrasite breskvama, a u sredinu stavite sitno naseckane sušene kajsije (može i bez njih). Po želji pospite šećerom u prahu i vratite u frižider.

Rejting

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar