Slatkiš od jabuka, oraha i cimeta

13/03/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1558
"Sočni slatkiši su stvoreni da budu pojedeni do poslednje mrvice "
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Porcije6
  • Ukupno pregledano4 943
  • Pregledi tokom meseca34
  • Pregledi tokom desmice34
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom do kremaste mase, dodajte ulje i sveže mleko. Prosejte brašno, cimet i sodu. Dodajte ih u smesu od jaja i mešajte dok se ne ujednači.

Očistite, oljuštite i nasecite jabuke na tanke režnjeve. Premažite tepsiju za pečenje prečnika 28 cm maslacem i stavite papir za pečenje.

Sipajte polovinu dobivene smese za biskvit, odozgo poređajte otprilike polovinu jabuka i prelijte preostalom smesom.

Preko svega poređajte preostale jabuke, pospite mlevenim orasima i stavite u rernu na 170 stepeni oko 40 minuta ili dok prilikom provere čačkalica ne bude suva.

Kada je slatkiš gotov, ostavite ga još 10 minuta u isključenoj rerni, nakon toga ga izvadite, ohladite i izvadite iz pleha. pospite ga šećerom u prahu i nasecite na parčad.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar