Kapućino

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Kapućino
Fotografije: Jordanka Taseva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
1
"Ima mesta na svetu, gde se na pripremu kapućina gleda kao na sveti ritual. Probajte i shvatićete zašto!"

Potrebni sastojci

  • kafa - 25 ml skuvanog espresa
  • sveže mleko - 125 ml hladnog (3.5%)
  • šećer - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvati vruć espreso i izmeriti. Dodati malo šećera po želji.

Sipati sveže mleko u čašu i napraviti penu uz pomoć nastavka za penu na mašini za kafu.

Ukoliko nemate takvu, mleko umutiti u posudi od nerđajućeg čelika, da se ne bi umešalo sa drugim ukusima i mirisima.

Mutiti penu dok ne postane homogena i glatka.

Sipati espreso u čašu sa mlekom i servirati kapućino sa prstohvatom cimeta po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: