Način pripreme
Uključite rernu da se ugreje na 200 stepeni.
Lepo je da jaja budu na sobnoj temperaturi.
Umutite jaja, dodajte šećer i ponovo mutite. Stavite vanilu i ulje, promešajte.
U šolju sa toplom vodom rastvorite kapućino i dodajte kakao i promešajte. Sipajte u smesu od jaja, ponovo promešajte.
Prosejte brašno i prašak za pecivo, dodajte u smesu u etapama i mešajte dok ne dobijete lepu glatku smesu za kolač.
U posudu sa malo tople vode stavite 1 supenu kašiku kapućina, dok se ne rastvori.
U malom pravougaonom plehu sa dnom koje se ne lepi, ćemo peći kolač sa keksom.
Namažemo pravougaoni pleh, sipamo malu količinu smese. Potapamo keksiće u sirup od kapućina. Ređamo keks malo naklonjen u kalup sa smesom. Stavljam sliku da vidite kako sam ređala. Potopite i poređjte sve keksiće. Potapajte i vadite, nemojte da ih držite mnogo u sirupu da ne dobijete kašu. Odozgo sipajte preostali deo smese.
Stavite u rernu da se peku dok kolač sa keksićima ne bude potpuno gotov.
Kad bude gotov, kakao kolač izvadite iz kalupa da se ohladi.
U šerpu stavite vodu i šećer, stavite da provri. Nakon toga dodajte maslac i tečnu čokoladu.
Nakon što se sve rastopi i dobijemo sirup, prelivamo keks, ostavljamo polovinu sirupa. Kašikom pelivamo kolač.
U preostali sirup dodajemo 1 supenu kašiku brašna i mešamo dok brašno ne postane glatko, a ne da ima grudvica i ponovo vraćamo na vatru dok se sirup ne zgusne - pazimo da ne zagori. Mešamo neprestano.
Kad se zgusne, prelivamo ceo kolač sa keksićima i kapućinom.
Na vrh stavljamo kokosovo brašno.
Za popodnevnu kaficu - ukusan kolač sa keksom i kapućinom.