Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Kolač sa keksićima i kapućinom

Kolač sa keksićima i kapućinom

IivinkaIivinka
Kuvar
661753722
Kolač sa keksićima i kapućinom
Fotografije: Iivinka
1 / 4
27/03/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Dupla doza kapućina sa ukusnim kolačem i popodnevnom kaficom"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • šećer - 1/2 šolje
  • vanila - 1 komad
  • ulje - 5 supenih kašika
  • kapućino - 2 supene kašike ili kesica
  • kakao - 1 supena kašika
  • prašak za pecivo - 10 g
  • brašno - 1 i 1/2 šolja
  • keks - više pd 1/2 pakovanja, okrugao, bez rupe
  • za prelivanje keksa
  • voda
  • kapućino - 1 kašika
  • za prelivanje kolača
  • voda - 1/2 šolje
  • šećer - 2 supene kašike
  • maslac - 1 supena kašika
  • tečna čokolada - 1 supena kašika, puna
  • brašno
  • kokosovo brašno - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Uključite rernu da se ugreje na 200 stepeni.

Lepo je da jaja budu na sobnoj temperaturi.

Umutite jaja, dodajte šećer i ponovo mutite. Stavite vanilu i ulje, promešajte.

U šolju sa toplom vodom rastvorite kapućino i dodajte kakao i promešajte. Sipajte u smesu od jaja, ponovo promešajte.

Prosejte brašno i prašak za pecivo, dodajte u smesu u etapama i mešajte dok ne dobijete lepu glatku smesu za kolač.

U posudu sa malo tople vode stavite 1 supenu kašiku kapućina, dok se ne rastvori.

U malom pravougaonom plehu sa dnom koje se ne lepi, ćemo peći kolač sa keksom.

Namažemo pravougaoni pleh, sipamo malu količinu smese. Potapamo keksiće u sirup od kapućina. Ređamo keks malo naklonjen u kalup sa smesom. Stavljam sliku da vidite kako sam ređala. Potopite i poređjte sve keksiće. Potapajte i vadite, nemojte da ih držite mnogo u sirupu da ne dobijete kašu. Odozgo sipajte preostali deo smese.

Stavite u rernu da se peku dok kolač sa keksićima ne bude potpuno gotov.

Kad bude gotov, kakao kolač izvadite iz kalupa da se ohladi.

U šerpu stavite vodu i šećer, stavite da provri. Nakon toga dodajte maslac i tečnu čokoladu.

Nakon što se sve rastopi i dobijemo sirup, prelivamo keks, ostavljamo polovinu sirupa. Kašikom pelivamo kolač.

U preostali sirup dodajemo 1 supenu kašiku brašna i mešamo dok brašno ne postane glatko, a ne da ima grudvica i ponovo vraćamo na vatru dok se sirup ne zgusne - pazimo da ne zagori. Mešamo neprestano.

Kad se zgusne, prelivamo ceo kolač sa keksićima i kapućinom.

Na vrh stavljamo kokosovo brašno.

Za popodnevnu kaficu - ukusan kolač sa keksom i kapućinom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: