Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Marinirani pečeni bataci

Marinirani pečeni bataci

Paulina StoyanovaPaulina Stoyanova
Pomoćnik kuvara
10323616
Marinirani pečeni bataci
Fotografije: Paulina Stoyanova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
3
"Ukusna piletina u samo tri laka koraka - marinirate, pečete i pojedete"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 3 komada, celi
  • luk - 2 glavice
  • soja sos - 3 kašike
  • so - 1 kašika
  • biber - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • voda - 2 šolje
  • maslac - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Batake mariniramo dan pre nego što ih pripremamo. Operite batake i nasecite ih po želji.

Naseckajte crni luk na listiće i umešajte ga sa začinima - so, biber, soja sos i maslinovo ulje.

Sve stavite u batake, promešajte i ostavite da odstoji 12 sati, kako bi dobro primili začine.

Dobro je da pokrijete folijom ili poklopcem posudu u kojoj su bataci.

Pre nego što stavite batake da se peku, ispod kože se stavlja po kockica maslaca. U pleh u kojem ćete ih peći stavite i luk i sipajte 2 čaše vode.

Pecite ih 40 minuta pokrivene aluminijumskom folijom. Skinite foliju i zapecite batake još 10 minuta. Prilog možete napraviti posebno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: