Način pripreme
Bataci se operu, poređaju u posudu za pečenje i uvalaju u začin za piletinu (stavila sam i začin za piletinu Maggi) i unisos. Oko bataka sam stavila i 4-5 krompira isečenih na krupno za garnirung.
Poliva se uljem i dodaje se malo vode. Ja sam nalila oko 50-100 ml piva, mož umesto piva da se doda belo vino.
Posudu pokrivamo aluminijumskom folijom i stavljamo je u prethodno zagrejanu rernu na 250 stepeni.
Peče se oko 50 minuta. Nakon toga sklanjamo foliju i pečemo još 15-20 minuta dok se ne dobije zlatasta boja bataka. Da se bataci ne bi osušili nakon skidanja folije se polivaju sosom u kome se peku.
Servira se s granirungom po želji u zavisnosti od sezone. Ja sam koristila krompir za garnirung, koji se pekao s batacima. Zbog začina su ispali veoma ukusni.
Ukusno i pogodno za svaku sezonu.