Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečeni bataci u rerni

Pečeni bataci u rerni

PetiaPetia
Početnik
10462
Pečeni bataci u rerni
Fotografije: Petia
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
5
"Samo predlažemo, samo predlažemo. Ali ako ne želite, možemo da ga pojedemo i sami"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 5 komada, oko 1 - 1, 5 kg
  • krompir - 4 - 5 komada, srednje veliki
  • univarzalni začin, za piletinu
  • unisos - ili soja sos
  • ulje
  • pivo - ili belo vino
* merne jedinice

Način pripreme

Bataci se operu, poređaju u posudu za pečenje i uvalaju u začin za piletinu (stavila sam i začin za piletinu Maggi) i unisos. Oko bataka sam stavila i 4-5 krompira isečenih na krupno za garnirung.

Poliva se uljem i dodaje se malo vode. Ja sam nalila oko 50-100 ml piva, mož umesto piva da se doda belo vino.

Posudu pokrivamo aluminijumskom folijom i stavljamo je u prethodno zagrejanu rernu na 250 stepeni.

Peče se oko 50 minuta. Nakon toga sklanjamo foliju i pečemo još 15-20 minuta dok se ne dobije zlatasta boja bataka. Da se bataci ne bi osušili nakon skidanja folije se polivaju sosom u kome se peku.

Servira se s granirungom po želji u zavisnosti od sezone. Ja sam koristila krompir za garnirung, koji se pekao s batacima. Zbog začina su ispali veoma ukusni.

Ukusno i pogodno za svaku sezonu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: