Način pripreme
Krompir i jaje operite i skuvajte u slanoj vodi. Krompir iljuštite i narendajte na krupno. Jaje oljuštite, odvojite malo žumanca za ukras, a preostali deo se nasecka na sitno.
Operite povrće i oljuštite ga. Paradajz naseckajte na sitno, bez semenki i lagano ga posolite, a krastavac naseckajte na tanke polukrugove.
U posudi ili đuvečari, koje ste oblepili prozračnom folijom, tako da krajevi vire izvan posude, sipajte iseckani paradajz i pritisnite ga kašikom.
Odozgo poređajte izmrvljeni sir, krastavac, sitno naseckano jaje i završite rendanim krompirom. Dobro pritisnite, krajeve folije prebacite preko salate i ostavite u frižider na 20-30 minuta.
Posle tog vremena izvadite, razmotajte foliju i salatu okrenite na tanjir. Skinite foliju. Odozgo salatu ukrasite sa odvojenim žumancem, maslinama, cvetićima od šargarepe i listovima svežeg peršuna. Prelijte je sa malo sirćeta i ulja i servirajte.
Ukusno i efektno. Ova salata ima mnogo prostora za improvizacije uz korišćenje drugih namirnica.