Hleb u slojevima

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3652k228
Hleb u slojevima
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
14/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Hleb, koji se topi u ustima srećnika koji su uspeli da ga probaju"

Potrebni sastojci

  • brašno - 600 g
  • mleko - 150 ml
  • voda - 150 ml
  • kvasac - 20 g
  • kisela pavlaka - 2 kašike
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • jaja - 1 komad
  • ulje - 3 kašike
  • za nadev
  • kisela pavlaka - 2 kašike
  • masline - 10 komada, bez koštice
  • slanina - 150 g, dimljena
  • kačkavalj - 100 g
  • topljeni sir - 100 g
  • začini - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac sa šećerom u svežem mleku. U posudu prosejte brašno, dodajte ostale namirnice i umesite meko testo. Ostavite da naraste, dok ne udvostruči zapreminu.

Razvucite testo u pravougaoni oblik. Premažite koru kiselom pavlakom i pospite začinima, rendanim kačkavaljem i topljenim sirom, kao i komadima maslina i slanine.

Nasecite testo na 3 trake. Stavite trake jednu preko druge i nasecite na komade (oko 5-6 cm).

Poređajte komade uspravno u pravougaoni kalup za biskvit.

Ostavite da naraste i premažite hleb umućenim jajetom. Pecite na 180 stepeni oko 30 minuta, ili dok ne bude gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: