Način pripreme
Odvojite žumanca i umutite ih viljuškom. Belanca mikserom umutite u sneg, dodajte im 4 pune kašike kristal šećera i dodatno ih umutite na pari, dok ne dobijete gust krem.
Od mleka odvojite 1 šolju i u nju rastvorite skrob, a zatim dodajte jedno po jedno žumance i dobro umutite.
U preostalo mleko sipajte 6 punih kašika šećera i ugrejte ga na vatri uz mešanje da se šećer istopi. U vruće mleko, u tankom mlazu dodajte skrob sa žumancima, uz neprestano mešanje na umerenoj vatri dok se sve ne pretvori u gladak krem. U vruć krem spustite maslac i vanilu i promešajte dok se ne rastopi i izjednači.
Ostavite sve na sobnoj temperaturi da se prohladi, a onda dodajte belanca.
U čaše sipajte malo krema, a po zidovima čaše poređajte režnjeve pomorandže i dopunite kremom.
Pospite narendanom koron pomorandže.
Komentari