Način pripreme
1. Kiselo mleko se pomeša sa sokom od pola pomorandže i pola limuna. U ovoj smesu pileće grudi stoje jednu noć u frižideru. Ako je meso previše debelo, može da se preseče poprečno na pola.
2. Marinarana piletina se sledećeg dana opere pod tekućom vodom i dobro se osuši.
3. U tiganju se zagreva maslac i maslinovo ulje na umerenoj vatri zajedno sa mahunama kardamona blago spljeskanim, tako da se rastvore i puste aromu.
4. Meso se zapeče u masnoći dok ne dobije blagu preplanulost sa obe strane i tada se preko njega iscede sokovi preostalih polovina citrusa i posipa se solju i biberom.
Tiganj se poklapa i meso se kuva oko 10-12 minuta, pri čemu s vremena na vreme može da se okreće. Prati se da se sos ne refukuje previše i ako se to desi dodaje se još soka od pomorandže.
5. Gotova piletina sa pomorandžom u tiganju se servira topla.
Prijatno!