Način pripreme
Prvo se priprema krem. 400 ml mleka zagrejte zajedno sa šećerom. U preostalih 100 ml rastvorite puding od jagode, tako da dobijete kašu i u tankom mlazu isipajte zagrejano mleko. Na tihoj vatri mešajte dok se ne zgusne, a zatim sklonite sa vatre.
Dodajte maslac, mešajte, kako bi se otopio i ostavite da se malo ohladi. U činiji pomešajte kiselu pavlaku, šećer u prahu i tečnu čokoladu, mešajte dok ne dobijete homogenu smesu za drugi krem.
Keks izmrvite na manje komade i rasporedite ga na dno 4 čaše ili činijice. Preko sipajte puding od jagode i preko njega krem od pavlake, pa tako ređajte sve dok ne napunite čaše.
Na kraju stavite po 1 kašičicu slatka od borovnice, ukrasite sa keksom u obliku srca i posipajte mlevenim orasima. Desert poslužite hladan.