Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač od jabuke»Kolač od jabuka sa keksom i cimetom

Kolač od jabuka sa keksom i cimetom

Anelia TerzievaAnelia Terzieva
Kuvar
25168714
Kolač od jabuka sa keksom i cimetom
Fotografije: Anelia Terzieva
1 / 7sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Kakvu kafu volite? Može i bez šećera i mleka, ali obavezno mora biti servirana sa parčetom kolača od jabuka sa keksom i cimetom"

Potrebni sastojci

  • keks - 1 pakovanje 250 g (obični/čajni)
  • prašak za pecivo - 10 g
  • maslac - 125 g
  • jabuke - 5 - 6 srednje veličine
  • orasi - 50 g
  • cimet
  • jaja - 4 komada
  • brašno - 1 šolja
  • šećer - 2/3 šolje
  • vanila - 1 kesic
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Rastopimo maslac. U pleh poređamo keks zbijen jedan do drugog i prelivamo ga rastopljenim maslacem.

Jabuke oljuštimo i izrendamo. Pomešaju se sa šećerom i cimetom i promešaju.

Posebno umutimo jaja sa šećerom, da se dobije pena. U to dodajemo brašno sa praškom za pecivo i vanilu.

Mešamo dok se ne dobije homogena smesa.

Smesu od jabuka rasporedimo preko keksa, a na vrhu ravnomerno sipamo smesu za patišpanj.

Kolač od jabuka Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na oko 180 stepeni.

Kad se kolač ohladi, posipamo ga šećerom i prahu.

Kolač od jabuka sa keksom i cimetom je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: