Način pripreme
U posudi mikserom umutite jaja sa šećerom, dodajte ulje, konjak, koru od pomarandže narendanu na sitno i mleko.
Posebno promešajte prezle, obe vrste oraha (sitnije i krupnije mlevene), cimet, prašak za pecivo i karanfilić i dobro promešajte.
Dodajte suve sastojke u smesu sa jajima i promešajte špatulom. Ugrejte rernu na 180 stepeni, sipajte smesu u lagano nauljen pravougaoni pleh i stavite ga da se peče.
Pecite kolač oko 25 minuta. Izvadite iz rerne ispečeni kolač, nasecite ga na komade po želji.
Sve sastojke za sirup sipajte u šerpu i skuvajte ih na jakoj vatri oko 5 minuta i odmah prelijte kolač. Pospite Karidopitu mlevenim orasima i ostavite kolač da se potpuno ohladi i onda servirajte.
Tradicionalni grčki kolač, od kojeg ćete polizati prste!
Pogledajte takođe kako da napravite grčku portokalopitu ili klasičnu grčku ravaniju.