Način pripreme
U posudi umutite jaja i šećer, dodajte ulje, zatim dodajte mleko i dobro umutite.
U brašno stavite prašak za pecivo, izmešajte i postepeno ga dodavajte u smesu, zatim dodajte izrendanu koru pomorandže, orahe i suvo grožđe, dobro izmešajte.
Sve sipajte u podmazanu tepsiju kvadratnog oblika.
Grčki kolač pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C otprilike 30-35 minuta.
Kada je kora gotova, ostavite je da se ohladi i isecite je na komade.
Za to vreme u šerpu sipajte vodu da provri i dodajte šećer.
Nakon otprilike 5 minuta dodajte sok od pomorandže i ostavite ga da još malo vri otprilike 5 minuta.
Kutlačom sipajte vrući sirup ravnomerno na kolač od pomorandže.
Preliveni grčki kolač sa orasima i suvim grožđem je ispao veoma ukusan, a njegova predivna aroma probudila je radoznalost komšija.
Napravite preliveni grčki kolač i uživajte.
Neka vam je slatko!