Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Panakota»Panakota Zaljubljeni golupčići

Panakota Zaljubljeni golupčići

Emilia KrumovaEmilia Krumova
Šegrt
279166
Panakota Zaljubljeni golupčići
Fotografije: Emilia Krumova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
8
"Vadite kalup i zasučite rukave, kako biste imali čime da iznenadite voljenu osobu večeras"

Potrebni sastojci

  • pavlaka - 800 ml, slatka, tečna
  • sveže mleko - 200 g
  • šećer - 100 g
  • želatin - 2 paketa po 10 g
  • vanila - 1 komad, štapić
  • slatko - od brusnice
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo se rastvara želatin, dva paketa u 50 ml vode i ostavljate sa strane da nabubri, oduzima oko 5 minuta.

Za to vreme stavljate šerpu sa pavlakom, mlekom i šećerom na vatru, mešate dok ne provri. Otvorite vanilu, sastružete zrna nožem i stavljate u pavlaku.

Na drugu ringlu stavljte na pari da nabubri želatin i da se rastvori, kad bude gotov dodajete i njega u pavlaku.

Sve se meša dok ne provri. Skinete sa vatre, vadite štapić vanile, dobro promešate i sipate u kalup u obliku srca ili u male kalupe.

Sačekajte da se ohladi, ostavite u frižideru na 3-4 sata i ukrasite slatkom. Po sredini kalupa, sa malim metalnim kalupom u obluku srca izrežete i punite slatkom.

Servirajte parče panakote sa čašom zaljubljenog šampanjca.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: