Način pripreme
Potopite želatin u 50 ml hladne vode i ostavite da nabubri.
Isecite 2 breskve srednje veličine na komade i izmiksajte ih zajedno sa svežim mlekom u blenderu.
Zatim procedite smesu.
Breskve za desert možete zameniti drugim sezonskim voćem kao što su kajsije, jagode, trešnje. Količina treba da bude oko 200-250 grama.
Zagrejte pavlaku i šećer do ključanja.
Sklonite sa ringle i dodajte želatin u toplu pavlaku.
Mešajte dok se potpuno ne rastvori.
Zatim u pavlaku dodajte pasirane breskve sa mlekom.
Ponovo procedite i sipajte mešavinu voćne panakote u čaše ili posude.
Stavite ih u frižider na nekoliko sati dok se krem od breskve ne stvrdne.
Pre serviranja, potopite svaku šoljicu u vrelu vodu na nekoliko sekundi i okrenite panakotu na tanjir.
Voćna panakota sa breskvama je odličan letnji desert.
Uživajte!