Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Parfe»Dupli čokoladni parfe

Dupli čokoladni parfe

Kristian AleksandrovKristian Aleksandrov
Guru
369602k123
Dupli čokoladni parfe
Fotografije: Kristian Aleksandrov
1 / 2
03/04/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
12 min.
Ukupno
42 min.
Porcije
4
"Ako volite čokoladu i parfe, prosto ih objedinite i jedite dupli čokoladji parfe"

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 4 supene kašike
  • brašno - 4 supene kašike
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • tečna čokolada - 1 supena kašika
  • kakao - 1/2 supene kašike
  • vanila - 1 kesica
  • Za parfe
  • kisela pavlaka - 200 g
  • kiselo mleko - 400 g
  • šećer u prahu - 2 supene kašike
  • čokolada - 2 supene kašike, tečna
  • želatin - 2 kesice
  • voda - 2 supene kašike
  • Za ukras
  • toping od čokolade - po ukusu
  • čokoladne mrvice - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Mutimo jaja, šećer i tečnu čokoladu.

Dodajemo brašno, prašak za pecivo, vanilu i kakao. Nastavljamo sa mućenjem dok ne postane homogeno.

Sipamo smesu za ovaj unukatni desert u malu okruglu tepsiju obloženu papirom za pečenje.

Pečemo na 200 stepeni 12 minuta. Ostavljamo koru da se ohladi i skidamo papir.

Izravnavamo koru veličine tepsije sa pokretnim dnom i stavljamo je unutra.

Pomešamo kiselu pavlaku, šećer u prahu i čokoladu. Dodajemo kiselo mleko i lepo mešamo.

Rastvaramo želatin u vodi kako bi nabubrio, kratko ga zagrevamo kako bi se istopio i sipamo ga u smesu.

Mešamo i sipamo na koru. Izravnavamo i stavljamo u frižider na 10-12 sati.

Pažljivo vadimo parfe iz kalupa.

Sečemo dupli čokoladni parfe na komade i ukrašavamo topingom od čokolade i čokoladnim mrvicama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: