Način pripreme
Mutimo jaja, šećer i tečnu čokoladu.
Dodajemo brašno, prašak za pecivo, vanilu i kakao. Nastavljamo sa mućenjem dok ne postane homogeno.
Sipamo smesu za ovaj unukatni desert u malu okruglu tepsiju obloženu papirom za pečenje.
Pečemo na 200 stepeni 12 minuta. Ostavljamo koru da se ohladi i skidamo papir.
Izravnavamo koru veličine tepsije sa pokretnim dnom i stavljamo je unutra.
Pomešamo kiselu pavlaku, šećer u prahu i čokoladu. Dodajemo kiselo mleko i lepo mešamo.
Rastvaramo želatin u vodi kako bi nabubrio, kratko ga zagrevamo kako bi se istopio i sipamo ga u smesu.
Mešamo i sipamo na koru. Izravnavamo i stavljamo u frižider na 10-12 sati.
Pažljivo vadimo parfe iz kalupa.
Sečemo dupli čokoladni parfe na komade i ukrašavamo topingom od čokolade i čokoladnim mrvicama.