Ričareli

Fat BertaFat Berta
Džedaj
65017250
Ričareli
Fotografije: marcheva14
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
30
"Garantujemo nezaboravne slatke trenutke, sa našim slatkim Ričarelima"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 belanca, velika
  • sok od limuna - 1 kapljica
  • šećer u prahu - 200 g
  • bademi - 200 g bademovog brašna (samleveni bademi)
  • liker amareto - 2 supene kašike
  • pomorandža - 1 komad, izrendana kora 1 pomorandže
  • vanila - 1 štapić
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Umutimo belnaca, koja su bili na sobnoj temperaturi, sa sokom od limuna, dok ne postanu vazdušasta i čvrsta. Pomešajte šećer u prahu i bademovo brašno i dodajte belanca, mešajući spatulom.

U dobijeno lepljivo testo, dodajte liker Amareto, semneke vanile i izrendanu koru pomorandže. Promešajte, pokrijte posudu i ostavite u frižideru na 1 noć.

Sledećeg dana pospite radnu površinu šećerom u prahu, razvucite testo na dva jednaka dela, i svaki oblikujte u fitilj prečnika 3 cm. Rasecite fitilje na odvojene kolačiće debljine 1.5 cm.

Oblikujte ih, uvaljajte u šećer u prahu, poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje i lagano pritiskajte prstima odozgo. Dobiju se 2 pleha kolačića, koji se peku 18-20 minuta u ugrejanoj rerni na 160 stepeni sa ventilatorom.

Gotove kolačiće ostavljamo da se ohlade 10 minuta u plehu i nakon toga i stavljamo na rešetku.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: