Roze srca sa fondanom

Милица ПавловићМилица ПавловићPočetnik
02/11/2019
"Nemojte čekati dan zaljubljenih da biste rekli nekome da ga volite - uradite to danas, uradite to uz pomoć ovih keksa u obliku srca "
Priprema20 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno35 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano21
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • šećer - 1 šolja za kafu
  • ulje - 50 ml
  • med - 2 supene kašike
  • brašno - 4 šolja
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • vanila - 1 pakovanje
  • fondan - 200 g, gotov, roze
  • marmelada - 1 mala tegla, za spajanje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi se umute jaja sa šećerom. Dodaje se ulje, med, vanila, soda i sa brašnom se umesi meko testo.

Od gotovog testa se razviju okrugle kore i kalupom se oblikuju srca. Stave se u tepsiju na papir za pečenje. Peku se u zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko 12-15 minuta.

Vade se i dve po dve se spajaju marmeladom. Gotov fondan se tanko razvije, posut sa malo skroba i iz njega se vade srca iste veličine kao i kolačići.

Blago se namažu marmeladom, koja je razređena sa 1 supenom kašikom vode, fondan se lepi tako što se viljuškom utiskuju krajevi. Može da se pospe i samo šećerom u prahu. Ukusno i lepo!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar